Ingrediente (pentru 4 portii):
- 500 g cartofi albi
- 200 g cascaval sarat
- 250 ml lapte
- 100 g unt
- 1 lingurita nucsoara
- sare si piper
Cartofii se spala, se curata si se fierb intr-o oala cu apa si sare timp de 10 minute. Se lasa apoi la racit si se taie felii de 5 mm grosime. Cascavalul se taie felii de aceeasi dimensiune ca si a cartofilor. Intr-un vas de yena de preferat sau intr-o tava metalica se pune jumatate din cantitatea de unt, apoi un strat de cartofi, unul de cascaval si se alterneaza straturile pana se umple vasul. Se termina cu un strat de cascaval. Laptele se amesteca cu nucsoara, sare si piper si se toarna peste compozitie. Vasul se agita putin pentru a patrunde laptele intre straturi. Se coace placinta in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25 de minute.
Pofta buna!