- 600 g carne de miel
- 400 g faina
- 4 oua, 100 g unt, 50 ml ulei
- 2 legaturi de ceapa verde
- o legatura de marar
- 100 ml vin alb sec, sare, piper
Ceapa se toaca marunt si se inabusa, la foc mic, in ulei cu putina apa, apoi se adauga carnea tocata. Dupa ce s-a calit carnea, se toarna vinul si se condimenteaza, lasandu-se sa mai fiarba inabusit un sfert de ora. Cand se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata si se amesteca, lasandu-se sa se raceasca. Din faina, oua si sare se prepara un aluat, care se imparte in doua foi mai groase. Se unge o tava cu unt, inclusiv pe margini, se asterne o foaie, care se unge si ea cu unt, apoi se intinde umplutura si se acopera cu cealalta foaie. Se unge deasupra cu unt, dupa care se coace o jumatate de ora in cuptorul incins, la foc moderat. Se serveste cu ceapa verde sau ridichi.