Ingrediente:
Pentru aluat:
160 g faina, 30 g migdale maruntite, 100 g zahar pudra, 120 g unt, un ou mai mic si un pic de sare.
Pentru decorat:
70 g zahar alb, 40 g unt, 40 de migdale maruntite, 1 albus, 400 g caise si zahar praf.
Cu mixerul amestecati zaharul praf, faina si migdalele maruntite. Adaugati untul in bucatele mici, mixati un pic dupa care adaugati sarea si oul. Mixati incet pina cand aluatul se ingroasa. Infasurati-l in folie transparenta si puneti-l la frigider sa stea o ora. Se scoate aluatul si se intinde intr-o tava (18×18 cm sau cu diametrul de 20-22 cm), cu o lingura de lemn. Se coace aceasta foaie timp de 15 minute in cuptorul deja incalzit la 180 de grade Celsius, astfel incat marginile sa nu se rumeneasca. Lasam foaia la racit in cuptor. Amestecam separat 40 g zahar alb cu untul si cu migdalele maruntite peste care adaugam galbenusul batut. Cu aceasta compozitie ungem foaia si punem caisele taiate in 8 bucati fiecare. Presarati totul cu zaharul ramas si bagati din nou la cuptor pentru 20 de minute. Inainte de a o servi presaram peste prajitura zaharul pudra.