Ingrediente: 1 lingura ulei de masline, 500 g carne tocata de vita, 3 legaturi ceapa verde, tocata, un praf de nucsoara, 300 g sos de rosii, 200 ml concentrat de vita, 500 g piure de cartofi, 4 linguri lapte
Preparare: Preincalziti cuptorul la semnul 6/200 grade C. Incingeti uleiul la temperatura maxima si prajiti carnea uniform. Adaugati un sfert din ceapa verde, presarati nucsoara, piper negru proaspat macinat si sare. Acoperiti vasul cu un capac si micsorati flacara; tineti pe foc timp de 5 minute. Adaugati sosul si concentratul si lasati sa fiarba la foc mic, cu vasul neacoperit, timp de 5 minute. Intre timp incalziti piureul, potriviti de sare si adaugati ceapa ramasa si laptele. Asezati carnea intr-un vas rezistent la cuptor, intr-un strat, si acoperiti cu un strat de piure. Dati la cuptor timp de 10 minute.