Ingrediente:
Pentru 10 portii:
- 2 kg peste,
- 2,500 kg ceapa,
- 250 ml ulei,
- 150 g pasta de tomate,
- 100 ml vin,
100 g usturoi, - 500 g rosii,
- 150 g ardei gras,
- 1 legatura verdeata,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- boia, dupa gust.
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza si se
condimenteaza cu piper. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in
ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, cimbrul praf,
usturoiul curatat si taiat marunt, sare si apa. Se amesteca componentele usor si se fierb cca 20
minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in jumatati apoi se storc. Sosul
obtinut prin stoarcere se pune intr-o tava si se asaza portiile de peste cu cate o felie de rosie
deasupra. Se introduce tava la cuptor cca 20 minute. Se verifica gustul sosului. Se serveste
portia de peste cu sos si verdeata taiata marunt.