Ingrediente:
- 1 aluat fraged (frantuzesc),
- 4 linguri pasta de tomate,
- 1 lingura oregano,
- 6 linguri parmezan (cascaval ras),
- 8 rosii oparite,
- 100 gr. creveti,
- 100 gr. carne de pasare sau de scoica,
- 100 gr. sunca fiarta taiata fisii,
- 100 gr. salam,
- 1 conserva mica de ciuperci,
- o jumatate de ardei rosu si verde taiati fisii,
- sare,
- piper macinat proaspat,
- 200 gr. mozzarella.
Mod de preparare:
Aluatul se prepara, se intinde si se unge uniform cu pasta de tomate, apoi se presara cu oregano si parmezan. Se incalzeste cuptorul la 220*C, se oparesc rosiile, se decojesc si se asaza pe aluatul taiat felii. Crevetii, scoicile sau carnea de pasare (in fisii), sunca, salamul, ciupercile si ardeii se astern peste rosii, se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu mozzarella si se pune in cuptor pentru 15-20 de minute.
Mod de servire:
Se serveste cu vin sec, rosu.