Ingrediente (pentru 4 portii):
Aluat:
- 400 g faina alba
- 200 ml apa
- 1/2 cub de drojdie sau 1 plic de drojdie uscata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita sare
Topping:
- 4oo g suc de rosii
- 250 g mozzarella
- 150 g salam picant sau carnati picanti
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
Aluatul se face din drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu sarea, zaharul, uleiul de masline, toate turnate peste faina. Se framanta energic si se lasa 2 ore sa creasca . Se intinde o foase de 1/2 cm grosime. Se unge aluatul cu sosul de rosii amestecat cu uleiul de masline si oregano si se coace 10 minute la 220 grade.
Mozzarella si salamul taiate felii se pun peste aluatul scos din cuptor, se presara sare si se da la cuptor pentru inca 20 minute. Se serveste calda.
Pofta buna!
1 comment
Este una dintre pizza pe care chiar le ador!
Comments are closed.