2 pachetele de pizza (proaspata) de circa 230g fiecare, 1/2 conserva de pulpa de rosii (100g), sare, piper, 1/2 lingurita de maghiran uscat (Oregano), 1 ceapa 2 rosii, 125g Mozzarella, 1 cutie de ton (150g), 1/2 legatura patrunjel verde.
Mod de preparare:
Se aseaza aluatul de pizza pe o tava tapetata cu hartie pentru copt si se unge cu piureul de rosii (pulpa), la care s-a adaugat sare, piper si maghiran. Ceapa se curata si se taie bucati, la fel ca si Mozzarella (lasata in prealabil sa se scurga bine). Se aseaza pe fiecare portie de pizza cate putin ton (scurs), ceapa, rosii si Mozzarella. Se baga la cuptor (incins la 200 de grade) si se lasa circa 20 de minute. Cand sunt gata, se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Un sfat: Daca doriti ca pizza sa fie mai picanta: incorporati in pulpa de rosii (piure) o lingura de capere si 2-3 fileuri de sardele (tocate).