Ingrediente (pentru 5-6 portii):
- 4 aripi de curcan
- 8 oua de prepelita
- 2 foi de dafin
- 5-6 catei de usturoi
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 conserva mica mazare boabe
- 1 pastarnac
- 3 plicuri gelatina
- 1 lingurita sare
- un praf de piper
Aripile de curcan se curata si se spala. Se pun la fiert in 2-3 litri de apa rece impreuna cu foile de dafin si boabele de piper. Se fierb la foc mic spumand din cand in cand. Dupa 1 ora si jumatate se adauga legumele intregi curatate si sarea. Se mai fierb impreuna inca 2 ore si jumatate pana ce carnea se desprinde de pe oase. Se scoate carnea, se raceste si se taie bucatele. Zeama se strecoara si se adauga in ea usturoiul pisat si piperul. Dupa 20 de minute de infuzare, se strecoara din nou si se adauga gelatina ce a fost inmuiata in 3-4 linguri de apa rece.
Ouale de prepelita se firb tari, se racesc si se taie in doua. Morcovii se taie si ei felii. Se aseaza in castroane 2-3 bucati de oua de prepelita, rondele de morcovi, boabe de mazare si bucati de carne peste care se toarna zeama. Se tin castroanele la frigider pana a doua zi pentru a se intari piftia.
Pofta buna!