Ingrediente:
Aluatul:
- 450 g faina,
- 250 ml smintina,
- un ou,
- 100 g zahar,
- 50 g unt,
- o lingurita de bicarbonat.
Crema:
- 2 oua,
- 150 g zahar,
- 2 linguri lapte sau apa 30 ml,
- 30 g cacao 200 g unt,
- 30 ml rom,
- 100 g nuci macinate,
- 1 pachet zahar vanilat.
Mod de preparare:
Intr-un lighenas se amesteca cu lingura smintina oul, zaharul, untul topit si faina impreuna cu amoniacul, apoi se framinta cu mina 2-3 min. Se obtine un aluat mai virtos care se lasa sa stea 3-4 ore. Se ia apoi din aluat cca 1/4 si pe masa presarata cu faina se modeleaza in sul cu diametrul de 2 cm care se taie in bucati de 2 cm. Fiecare bucata se ruleaza in forma de bila se aseaza in tava presarata cu faina cu distanta de 3 cm intre ele. Se coc 20-25 min. Dupa ce s-au racit se scobesc putin la baza, se umplu cu crema si se lipesc cite 2 formind cite o piersica.