Ingrediente:
- 4 mere,
- 20 linguri suc de lamaie,
- 1 ceapa,
- 100g slaninuta,
- sare, piper, praf de curry,
- 175ml vin alb sec,
- 4 fileuri de piept de pui,
- boia dulce,
- 3 linguri ulei,
- 250ml supa de pui,
Mod de preparare:
Se spala merele, se taie capacelele. Se golesc fructele si se stropesc cu suc de lamaie. Se incinge cuptorul la 175grade. Se curata ceapa si se taie cubulete, ca si slanina. Aceasta din urma se topeste si se adauga ceapa, piper si curry. Se calesc, amestecand. Se stinge cu 125ml vin. Merele se umplu cu aceasta compozitie si se coc intr-o forma unsa cca. 20min. Se spala si se sterge pieptul de pui; se pudreaza cu sare, piper, boia si curry. Se prajeste de jur imprejur cca 5 min. Se scoate, se tine la cald. Se stinge zeama cu restul de vin si cu supa. Pieptul de pui se serveste alaturi de mere si sos.