Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 piept de curcan
- 1 buchet brocoli
- 1 buchet conopida
- 100 g fasole verde proaspata sau congelata
- 2 morcovi
- sare si piper
- 400ml de smantana dulce
- 1 pahar vin alb sec sau demisec
- 50 g unt
- sucul de la 1 lămâie
- 4 linguri ulei de masline
- 3 căţei de usturoi
Se amesteca intr-un bol ingredientele pentru marinadă: usturoiul zdrobit, uleiul, vinul, sare si piper, sucul de lamaie si vinul. Se taie pieptul de curcan fasii sau bucati si se tine in marinada cel putin o ora la frigider, de preferat sa fie lasat peste noapte. Legumele se taie: conopida si brocoli buchetele mici, fasolea in jumatati si morcovii fasii sau rondele. In 4 parti destul de mari de hartie de copt, se aseaza legumele si bucati din carnea de curcan, astfel incat sa iasa 4 portii egale de legume si carne. Se pune cate o bucatica de unt pe deasupra. Se strange hartia de copt lala 180 de grade timp de 30 de minute. Se pot servi cu un sos de smantana dulce putin fiarta cu ierburi aromatice sau cu unt topit amestecat cu patrunjel.
Pofta buna!