Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 800 g peste (crap, ton etc.),
- 2 vinete,
- 1 ardei gras,
- 2 linguri capere,
- 1 ceapa,
- 2 catei de usturoi,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri otet,
- 4 linguri ulei de masline,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Taiati vinetele bucati, puneti-le intr-o strecuratoare, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa se scurga. Clatiti-le sub un jet de apa si zvantati-le. Intre timp, curatati ardeiul de nervuri si seminte si taiati-l fasii subtiri. Curatati ceapa si usturoiul si taiati ceapa rondele. Spalati pestele (taiat felii groase) si stergeti-l cu hartie absorbanta. Incingeti intr-o cratita 3 linguri de ulei si prajiti bucatile de vanata pana ce se rumenesc frumos, dupa care lasati-le sa se scurga. Prajiti apoi bucatile de peste pe ambele parti, scoateti-le din cratita si varsati uleiul in care s-au prajit. Asezati pe fundul cratitei rondelele de ceapa, puneti deasupra bucatile de peste, iar de jur imprejur vinetele. Adaugati cateii de usturoi si foaia de dafin, sarati, piperati, acoperiti cratita cu un capac si lasati-le sa fiarba un sfert de ora. Puneti peste peste caperele si fasiile de ardei gras si fierbeti-le in continuare inca 5 minute (tot cu capac). Cand pestele a fiert, turnati o lingura de ulei si cateva picaturi de otet si serviti-l ori fierbinte, ori rece de tot.