Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1 ceapa mica,
- 20 g unt sau margarina,
- 20 g faina,
- 600 ml lapte,
- 1 lingurita boia,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- piper,
- 60 g cubulete de ardei grasi (rosii, galbeni, verzi),
- 1 lingura patrunjel,
- 1 lingura salvie,
- 4 fileuri de salau (a 100 g),
- 1 ou,
- 60 g seminte de susan,
- 3 linguri ulei,
- 50 g smantana acrisoara.
Mod de preparare:
Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in unt sau margarina. Se adauga faina, se rumeneste foarte usor, se stinge cu lapte si se lasa 15 minute sa fiarba incet. Se incorporeaza boiaua, usturoiul curatat si zdrobit si cubuletele de ardei gras, se lasa sa mai dea in cateva clocote, dupa care se adauga smantana si verdeata tocata marunt si se lasa sosul sa stea cald. Pestele sarat si piperat se da prin ou, pe urma prin susan si se prajeste circa 10 minute in uleiul incins. Se serveste cu sos si cu o garnitura de legume fierte (conopida, broccoli etc.).