Ingrediente:
Pentru 4 portii
- 1,2 kg peste alb
- 1 lamaie
- sare
- piper
- 3 linguri de faina
- 60-70 ml ulei
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 2 gogosari
- 3 rosii
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
1. Pestele se curata se solzi, branhii si intestine, se spala bine cu apa rece si se usuca. Se inteparteaza capul si coada, se cresteaza pe ambele parti se condimenteaza cu sare si piper. Se stropeste cu zeama de la o lamaie si se lasa la rece o jumatate de ora.
2. Intre timp, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei incins. Se stinge cu putina apa si se lasa sa fiarba inabusit. Se adauga gogosarul si rosiile taiate cubulete, apoi ardeiul iute tocat fin. Se condimenteaza cu sare si se lasa pe foc pana se evapora toata apa din tigaie.
3. Pestele se da prin faina, se scutura intre palme si se prajeste intr-o tigaie cu ulei (incins), la foc potrivit. Se lasa la scurs si apoi se umplu toate crestaturile cu sosul picant.
Se serveste cu garnituri de legume sau paste.