Ingrediente:
Pentru 2 portii:
- 500-600 g peste (2 pesti de o marime potrivita)
- 2 lamai
- 2 linguri de faina
- 60 ml ulei
- sare
- piper
- patrunjel verde
Sos de lamaie:
Se bat 4 linguri de ulei de masline, cu zeama de la o lamaie si 8 linguri supa de legume, adaugate in portii mici.
Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
Mod de preparare:
1. Mai intii se curata pestele de solzi, branhii si intestine, dupa care se spala foarte bine in apa rece. Se lasa la scurs citeva minute, se stropeste cu zeama de la o lamaie si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la rece jumatate de ora.
2. Pestele se da prin faina, apoi se bate intre palme si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servetel de hartie.
Se servesc cu lamaie, sau sos de lamaie si se orneaza cu patrunjel verde.