Ingresiente:
Pentru 4 portii:
- 800 g peste file
- 1 lamaie
- 2 linguri mustar
- 3 linguri pesmet
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
- 1 lingura otet
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pestele se spala cu apa rece, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari si groase de 1 cm. Se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute.
Se ung bucatile de peste cu mustar indoit cu apa, apoi se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servet de hartie.
Pentru sos se caleste faina in ulei (3 linguri), fara sa se ingalbeneasca, apoi se stinge cu apa si otet. Se amesteca energic sa nu se faca cocoloase. Se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza dupa gust.
Pestele se serveste cu lamaie, sos de usturoi si garnitura de legume.