Ingrediente:
- 1 kg peste,
- 1/2 kg ciuperci,
- 100 ml untdelemn,
- 300 g rosii sau 200 ml suc de rosii,
- un virf de lingurita piper,
- o foaie de dafin,
- o ramura de cimbru,
- 100 ml vin,
- lamiie,
- marar sau patrunjel,
- sare.
Mod de preparare:
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava smaltuita sau cratita, impreuna cu ciupercile bine spalate si taiate in felii mari in jurul lui, cu rosiile taiate in felii mai groase sau cu sucul de rosii, piperul, foaia de dafin, cimbrul,vinul si 3-4 felii de lamiie fara coaja alba (care amareste). Toate se presara cu o lingurita de sare si se pune untdelemnul. Tava se introduce in cuptor la foc submijlociu, unde se lasa cca o ora, ca pestele sa se friga incet; se stropesc cu sosul din cind in cind, atit pestele cit si ciupercile.Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce pe partea cealalta. Cind este gata, se serveste cald, cu ciupercile alaturi, ca garnitura, presarate cu marar sau patrunjel.