Ingrediente:
- 1 ceapa,
- 1 legatura legume pentru supa (morcov, patrunjel, telina),
- 2 linguri mari de unt,
- 1 catel de usturoi,
- 4 fileuri de cod (salau, merluciu etc.),
- sare,
- piper,
- 1 lingura suc de lamaie,
- 1 lingurita hrean ras amestecat cu otet (din comert sau preparat pe loc).
Mod de preparare:
Se curata ceapa si se toaca potrivit. Se curata zarzavaturile, se spala si se taie in fasiute
subtiri. – Se pune grasimea la incins intr-o cratita. Se pun ceapa si celelalte zarzavaturi sa se
caleasca vreme de 5 minute. Se adauga usturoiul intreg si 400 ml de apa. Se pune vasul pe foc
sa fiarba. – Se spala fileurile de cod si se usuca intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se
stropesc cu zeama de lamaie. Se pun in cratita peste sucul legumelor. Se lasa 15 minute sa
fiarba la foc mic. – La final, se pune si hreanul si se gusta mancarea de sare si de piper. Se
serveste cu garnitura de cartofi natur. (In loc de apa, puteti pune 400 ml apa fiarta cu Delikat
sau Vegeta.)