Ingrediente:
- 1 kg. de carne (piept de pasare, de vitel, macra sau de porc, frumos impanata),
- 1 ou,
- 100 g de ceapa,
- 1 felie de piine,
- ulei,
- o lingurita de faina.
Pentru sos:
- ulei,
- unt sau untura,
- 1 ceapa rasa,
- 25 g de faina,
- zeama de lamiie sau otet,
- 100 ml de smintina,
- marar verde,
- piper,
- sare.
Mod de preparare:
Treceti carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si piinea muiata in apa si bine stoarsa. Adaugati in tocatura oul intreg sau 2 albusuri ramase, faina, potriviti de sare, puneti piper, patrunjel si marar tocat si omogenizati amestecul cu o lingura. Intr-o cratita, caliti ceapa cu putin ulei, stingeti cu o cana ( ¼ l ) de apa si cind clocoteste din nou, puneti la fiert perisoarele mici, rotunde, date cu putina faina. Lasati-le la foc mic 15 minute sa clocoteasca in vas acoperit . Frecati smintina cu faina, diluati cu putina apa rece si turnati peste sosul din vas. Lasati sa se ingroase potrivit sosul si puneti patrunjel si marar verde.