Ingrediente (pentru 4 portii):
- 400g Penne,
- 6 rosii,
- sare,
- 2 catei de usturoi,
- 2 conserve de ton in suc propriu (300g),
- 4 fire de busuioc,
- 2 linguri de ulei de masline,
- 2 linguri bulion,
- piper,
- 4 lingurite otet aromat,
- 150g dovlecei,
- 4 linguri Ricotta.
Mod de preparare:
Pastele se fierb in apa cu sare 10 minute. Se oparesc 5 rosii si se taie cuburi. Se curata usturoiul; tonul se lasa sa se scurga si se zdrobeste. Busuiocul se spala, se sterge si frunzele se taie fasii. Rosiile se calesc in ulei de masline. Se adauga usturoiul pisat. Se scurg pastele si se pastreaza o ceasca de zeama. Acesta se amesteca impreuna cu bulionul, se adauga la rosii si se da in fiert. Se adauga sare, piper, si otet aromat dupa gust. Pastele se amesteca impreuna cu sosul de rosii; se inglobeaza tonul si busuiocul. Se spala o rosie si dovlecelul si se taie felii. Se tapeteaza cu el un castron si se aseaza inauntru pastele. Ricotta se introduce in sprit si se aseaza decorativ in vas. Se presara deasupra oregano.