Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 400 g Penne (macaroane scurte),
- 3 ardei grasi galbeni,
- 1 ardei gras rosu (capia),
- 8 fire busuioc,
- 1 ceapa,
- 1 catel de usturoi,
- 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire),
- 2 linguri ulei de masline,
- 1 priza de cimbru uscat.
Mod de preparare:
Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte. Serviti-le fierbinti.