Ingrediente:
- 1 kg vinete,
- 50 g ulei de masline,
- 250 gr carne tocata,
- 2 cepe mici,
- 2 rosii,
- 2 lingurite bulion,
- 2 lingurite sare,
- 1/4 lingurita piper,
- 1/2 cana apa,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Se curata vinetele fisii si se taie in felii de 1 cm grosime. Se prajesc usor in ulei pina devin maronii. Se scot din tigaie, pastrind uleiul. Se pune un strat de vinete intr-un vas. In uleiul ramas se caleste ceapa, dupa care se pune si carnea, lasindu-se timp de 8 -10 minute. Se adauga bulionul, o rosie taiata, sarea si piperul. Se acopera cu un capac si se lasa 4-5 minute. Se adauga apa, amestecind bine. Se lasa amestecul pina fierbe, dupa care se rastoarna peste vinete. Se acopera cu felii de rosie. Se lasa la cuptor 30 minute. Se presara deasupra patrunjel. Se serveste ferbinte.