Ingrediente (pentru 8 bucati):
- aluat de foietaj (2 suluri a 150 g),
- 4 tulpini de praz,
- 30 g unt,
- 1 lingura cimbru proaspat,
- sare,
- piper,
- 1 ou,
- 4 felii telemea moale,
- 30 g salata verde.
Mod de preparare:
Se aseaza cele doua foi de aluat pe planseta (una langa alta) si se taie in patru. Se ia fiecare patrat, i se decupeaza marginile de jur-imprejur – fasiile au 1 cm latime – si se pun deoparte. Se-ntinde putin fiecare bucata cu sucitorul, se uda pe margini cu apa si deasupra se lipesc pe margini, in forma de gard, fasiile taiate. Se pun pateurile pe o tava tapetata cu hartie pentru copt, se inteapa pe fund cu o furculita si se coc 8-10 minute in cuptorul incins la 200 grade Celsius. Intre timp, se curata prazul, se taie rondele si se caleste circa 5 minute in untul incins. Se adauga cimbrul, se lasa sa se raceasca si se incorporeaza si oul batut. Umplutura astfel preparata se intinde pe pateurile scoase din cuptor si peste ea se pun feliile de telemea taiate in doua. Se dau din nou la cuptor, se coc inca 10 minute, se presara cu piper si salata verde taiata marunt si se servesc fierbinti.