Ingrediente (pentru 4 portii-8 pateuri):
- 250 g foitaj
- 200 g branza dulce de vaci
- 2 pere
- 200 g zahar
- 50 g migdale macinate
- 1 ou
- 20 g unt
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingurita scortisoara
- un praf de sare
Perele se curata de coaja, se taie cubulete, se pun intr-o tigaie incinsa impreuna cu 50 de grame de zahar si untul moale. Se caramelizeaza timp de 5 minute maxim. Intr-un bol se freaca branza cu restul de zahar, cu scortisoara, dupa care, cand zaharul s-a topit, se adauga oul batut, migdalele, scortisoaea si un praf de sare.
Cand perele s-au racit se adauga in compozitie si se amesteca pentru a se omogeniza.
Foitajul se desparte in 2 (6 foi cu 6) si se intinde fiecare parte pe o planseta. Se taie in patru si in mijlocul fiecarei bucati se pune cate o lingura cu varf sau 2 din compozitia cu pere. Se aduc marginile foitajului inspre centru pentru a se inchide ca un plic. Se aseaza pateurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 200 de grade timp de 20 de minute. Dupa ce se scot, se racesc si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta buna!