Ingrediente:
- ¼ kg carne de vitel,
- 2 cepe,
- sare,
- piper,
- ou.
Aluat frantuzesc:
- 300 g faina,
- 200 g unt,
- 3 galbenusuri,
- 3 linguri vin alb,
- 1 ½ lingura otet sau zeama de lamiie,
- 3 linguri smintina.
Mod de preparare:
Din aluatul frantuzesc se intinde o foaie groasa de ½ cm, se taie rotunduri cu un pahar de vin si se suprapun cite doua astfel: primul se unge pe margine cu albus sau apa, la mijloc se aseaza cite o nuca din carne preparata. Deasupra se aseaza al doilea rotund, apasindu-se putin pe margine ca sa lipeasca intre ele. Se ung cu ou si se dau la foc iute. Se servesc fierbinti. Umplutura se prepara astfel: se inabusa ceapa taiata felii odata cu carnea de vitel taiata bucati. Se adauga cite putina apa, pe masura ce scade. Se trece prin masina, dupa ce a fost foarte bine patrunsa carnea, se amesteca apoi cu ou sare si piper.