Ingrediente:
- 2 kg pastravi
- 100 g faina
- 100 ml lapte
- 200 ml ulei
- 2 lamai
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita cimbru
- 50 ml otet
- 250 g rosii
- 3 ardei gras verde
- 100 ml vin
- 1 praf de sare
- ½ legatura patrunjel verde
Sosul se prepara astfel:
Rosiile si ardeii se inabusa in ulei, se adauga vin, otet, usturoi si patrunjel verde, se concentreaza putin. Preparatul se prezinta pe platou sau pe farfurie, pastravul cu sosul dobrogean deasupra sau cu sosul alaturi, in sosiera.
Mod de preparare:
Pastravii se curata, se eviscereaza, se spala in multa apa rece. Ardeii se curata de seminte, se spala si se taie fasii. Lamaia se spala si se taie sferturi. Rosiile se spala, se curata de seminte si de pielita si se taie sferturi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pastravii se sareaza in interior si se presara cu cimbru. Se lasa la frigider circa o jumatate de ora, apoi se trec prin lapte, faina si se prajesc in ulei.