Ingrediente:
- 1 pachet de macaroane,
- 250 g carne macinata,
- 1 ceapa,
- 2-3 catei de usturoi,
- scortisoara,
- sare,
- putin vin alb,
- sos de rosii,
- smantana,
- sos beschamel,
- 100 cascaval ras,
- putin pesmet.
Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa cu usturoiul si se calesc putin. Apoi se adauga carnea macinata si se stinge cu putin vin alb. Se adauga sos de rosii, sare, scortisoara si putin delikat si se fierbe 5 minute. Macaroanele fierte si scurse se amesteca cu cascaval ras, un pahar beschamel si o cutie de smantana. Se unge o tava cu unt se adauga macaroanele, peste se pune carnea macinata si pe deasupra un strat mai gros de beschamel. La sfarsit peste beschamel punem putin pesmet si se da la cuptor la 200 grade celsius 40 de minute.
Mod de servire:
Se serveste cald sau rece.