Ingrediente:
- aspic,
- pastete.
Mod de preparare:
Pasteta se coace in cuptor in forma lunga si ingusta care trebuie sa fie cu 1 cm mai mica, de jur-imprejur, decit forma in care urmeaza sa se aseze in aspic. Daca nu dispunem de 2 forme cu aceste dimensiuni, dupa ce s-a copt si s-a racit, pasteta se taie putin in lungime si latime,ca sa se creeze loc pentru 1 cm de aspic in jurul ei. In acest caz, pasteta se poate aranja in aspic chiar in forma in care s-a copt, dupa ce forma a fost ornata. Pasteta asezata pe platou se tine in frigider cca 30 minute ca sa se raceasca bine, apoi se asaza forma ornata deasupra ei si se prind bine, cu ambele miini, atit forma ornata, cit si platoul cu pasteta, potrivindu-se in asa fel, incit atunci cind se rastoarna, pasteta sa intre in forma ornata chiar pe mijlocul ei, raminind pe margine, de jur-imprejur, 1 cm spatiu liber. Se completeaza golurile de pe margini cu aspic si, apoi, forma se introduce in frigider, ca sa se inchege aspicul.