Ingrediente:
- 300 g creier de vitel sau de porc,
- 150 g ceapa,
- 50 ml untdelemn,
- 20 ml rom,
- 150-200 g unt,
- 5 masline,
- un gogosar,
- 5 sardele,
- cite un virf de condimente de pasteta,
- sare.
Mod de preparare:
Ceapa, rasa prin razatoarea cu gauri mici sau taiata marunt, se caleste intr-o cratita, 5 minute, la foc mic, fara sa se ingalbeneasca, apoi se adauga creierul, romul si condimentele. Se lasa sa se inabuse acoperite, la foc mic, circa 15-20 minute, amestecindu-se din cind in cind, ca sa fie bine patruns creierul. Apoi, se ia cratita de pe foc si se zdrobeste bine creierul cu furculita, frecindu-se circular, pina cind capata aspectul unei paste. Untul se freaca pina ce se moaie, apoi se adauga pasta de creier, sardelele, gogosarul si maslinele taiate in cubulete, se amestece bine si se sareaza dupa gust.