Ingrediente:
- 500-600 g carne de vitel, amestecata cu carne de porc mai grasa,
- 100-150 g ceapa,
- 100 g unt,
- 30 ml untdelemn,
- o cutie de sardele,
- 50 ml vin,
- o lingurita rom,
- cite un virf de cutit condimente de pasteta,
- o lingurita cu virf sare.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste intr-o cratita, in untdelemn, 2 minute, apoi se pune carnea taiata in bucati mai mari care se amesteca ca sa se prajeasca la suprafata si se adauga sarea, condimentele, vinul si romul. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita ca sa ramina carnea suculenta sau se introduce cratita la cuptor, tot acoperita; din cind in cind se adauga cite 2-3 linguri de apa, ca sa nu se arda ceapa. Cind carnea s-a muiat, furculita intra cu usurinta in ea. Dupa ce s-a racit, se trece de trei ori prin masina de tocat, impreuna cu sardelele si cu tot untdelemnul lor. Untul se freaca pina cind se inmoaie, se amesteca cu tocatura si se sareaza dupa gust.