Ingrediente:
- 750 g carne de iepure marinata,
- 1/4 kg ficat de vitel,
- 100 g slanina afumata,
- 100 g franzela,
- 200 ml smintina,
- 50 g unt,
- 100 ml untdelemn,
- 150 ml vin,
- 2 linguri rom sau coniac,
- 100 ml lapte,
- 4 oua,
- condimente,
- o lingurita cu virf sare,
- 150 g ceapa.
Mod de preparare:
Ceapa taiata marunt se caleste bine intr-o cratita, in tot untdelemnul, 2 minute adaugind apoi carnea taiata in bucati mai mari (3-4 cm). Se amesteca pina cind se coaguleaza la suprafata (2-3 minute), apoi se adauga vinul, romul, condimentele si sarea, prajindu-le in continuare la foc mic, acoperite, pina ce se moaie bine, adaugind putina apa sau zeama in care a fost marinata carnea, avind grija, ca, la sfirsit, sosul sa fie scazut. Carnea rece se trece prin masina de tocat de 3 ori impreuna cu ficatul crud, franzela muiata in lapte sau apa si nestoarsa si cu slanina afumata. La tocatura se adauga smintina, untul topit dar rece, si galbenusurile, amestecindu-se bine. Albusurile batute spuma se amesteca cu compozitia numai prin rasturnare, apoi se desarta in forma; se coace si se serveste la fel.