Ingrediente:
- 300 g sunca slaba,
- 3 oua,
- 100 g ciuperci,
- 150 g unt,
- 100 ml smintina groasa (se poate inlocui cu 50 g unt),
- 5-6 sardele,
- 80 g ceapa,
- condimente de pasteta.
Mod de preparare:
Ceapa rasa fin se caleste, un minut, in 50 g unt si se adauga ciupercile bine spalate, taiate cit mai marunt, 1/2 lingurita cu sare si condimentele, lasindu-le sa fiarba, acoperite la foc mic, pina cind scade apa ce o lasa; daca este nevoie se adauga 1-2 linguri cu apa, pina cind se moaie bine. Cind sint gata, trebuie sa fie bine scazute.Ouale fierte tari se curata de coaja. Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ciupercile reci. La tocatura se adauga galbenusurile bine zdrobite cu furculita, albusul taiat mai mare, smintina si sardelele, amestecindu-le bine toate cu restul de unt (frecat pina ce se moaie); se adauga dupa guest, sare fina. Pasta se foloseste pentru sandvisuri sau se aranjeaza pe platou ca si pastetele.