Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 300 g paste pappardelle cu ou
- 250 g ciuperci champignon
- 6 rosii cherry
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- sare si piper
Pastele se pun la fiert in apa multa cu sare timp de maxim 10 minute.
Ceapa se toaca marunt, ciupercile se spala si se taie cuburi, usturoiul se zdrobeste si se toaca, rosiile cherry se taie in sferturi. In uleiul de masline incins intr-o tigaie se adauga usturoiul si se caleste 3-4 minute, se scoate si se adauga ceapa si ciupercile. Se lasa pe foc 5 minute, dupa care se pun rosiile si busuiocul si se mai lasa 5 minute. Pastele se scurg si se adauga peste ciuperci si rosii, impreuna cu un polonic din zeama in care au fiert pastele. Se amesteca si dupa 3 minute se opreste focul.
Pastele se servesc calde.
Pofta buna!