Timp de preparare: 40 min
Ingrediente:
- Paste 500g ,
- fructe de mare congelate 500g,
- 3-4 catei usturoi,
- 1 ardei iute,
- piper,
- sare ,
- 1 lingura unt,
- ulei de masline,
- 1-2 pahare vin alb sec.
Mod de preparare:
Se pregatesc ingredientele: 3-4 catei de usturoi taiati felii subtiri, 1 ardei iute taiat rondele
subtiri. Pastele se fierb “al dente”. Dupa fierbere se amesteca cu o lingura de ulei de masline
(pentru a nu se lipi intre ele) si se tin la cald. Cele mai bune paste sunt Barilla Fusilli
(spirale), in primul rand datorita gustului, iar apoi datorita faptului ca retin sosul in interiorul
spiralei. Se pot folosi si Penne Rigate sau Farfalle. Intr-o tigaie mare se incinge putin ulei de
masline (de preferinta extra virgin), si se calesc ingredientele incepand cu usturoiul, pe urma
ardeiul iute.
Fructele de mare, daca sunt congelate se oparesc cateva minute la foc mic. Separat se topeste
untul si se stinge cu un pahar de vin alb sec. Se lasa sa scada vinul pana la jumatate din
cantitatea initiala (se poate pune mai mult vin si putin mai mult unt pentru mai mult sos). Se
pun fructele de mare bine scurse in tigaia cu usturoi si ardei iute si se calesc putin. Se
potrivesc la gust cu sare si piper (atentie la piper deoarece ardeiul iute calit le face foarte de
iuti). Pe urma se sting cu sosul de vin si unt. In final se adauga pastele si se amesteca.
Pentru impatimitii fructelor de mare recomand 500g paste si 1 kg fructe de mare. Aceste
cantitati sunt pentru 4 persoane. Fructele de mare congelate contin in general: sepie,
caracatita, creveti, scoici, stele de mare.Un Sauvignon Blanc sec rece, completeaza in mod
fericit o masa cu specific mediteranean.