Ingrediente:
- 1 kg peste fiert rasol,
- o ceapa mare (100 g),
- 3 linguri untdelemn,
- 150 g unt,
- un virf de cutit piper,
- un virf de lingurita ienibahar,
- 1/2 lingurita nucsoara rasa,
- sare fina.
Mod de preparare:
Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, intr-un vas de marime potrivita. In apa se fierb, in prealabil, zarzavatul si ceapa taiate in sferturi si cartofii intregi care se scot dupa ce au fiert; restul de zarzavat se lasa sa fiarba in continuare. Dupa ce pestele s-a racit, carnea se scoate de pe oase, se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita in untdelemn cu 1/2 lingurita cu sare si condimentele, la foc mic, pina cind devine lucioasa, fara sa se rumeneasca. Untul se freaca pina cind se moaie, apoi se adauga tocatura, amestecindu-se bine; se sareaza dupa gust. Pasta se aranjeaza pe un platou sau cu ea se fac sandvisuri.