Ingrediente pentru aluat:
- 250 g unt sau margarina,
- 3 linguri smintina,
- 1 ou,
- drojdie cit o nuca,
- sare.
Ingrediente pentru umplutura:
- 1 kg brinza de vaci,
- 6 oua,
- 200 g zahar,
- 80 g faina,
- 2 cescute cu lapte,
- 50 g stafide,
- coaja de lamiie rasa,
- vanilie.
Mod de preparare:
Untul se amesteca cu faina, se pune drojdia, un praf de sare, oul si smintina. Totul se framinta foarte bine, obtinindu-se un aluat potrivit de tare, cu care se imbraca o cratita unsa si tapetata in prealabil cu unt si faina.
Modul de preparare pentru umplutura:
Galbenusurile se bat foarte bine cu zahar. Se amesteca apoi cu brinza de vaci si cu celelalte ingrediente. Dupa ce le-am amestecat foarte bine se adauga albusurile batute spuma ca pentru bezea. Aceasta compozitie se pune in cratita in care s-a pus aluatul. Marginile aluatului se intorc peste umplutura de brinza. Se coace la foc potrivit.