Ingrediente (pentru 6 portii):
500 g smantana dulce
80 g zahar
3 plicuri de gelatina transparenta
1 esenta de vanilie
1 lamaie
Pentru sos (optional)
200 g zmeura
100 g zahar
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece timp de 10 minute. Smantana, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie rasa se fierb intr-o cratita timp de 15 minute, amestecand des pentru a nu se lipi. Se ia cratita de pe foc, se amesteca gelatina in compozitie si se toarna in forme sau in cani. Se tine la frigider timp de cel putin 3 ore.
Pentru a prepara sosul de zmeura, se fierb fructele cu zaharul pana se obtine o pasta cremoasa.
Panna cotta se scoate din forme pe farfurii si se stropesc cu sosul de zmeura.
Pofta buna!
1 comment
E incredibil cat de simplu poate fi realizata aceasta de reteta si ce rezultate are, gustative, normal.
Comments are closed.