Ingrediente:
- 6 oua,
- 2 galbenusuri,
- 1 lingura de mustar,
- 100 g ulei,
- 100 g carne de pasare sau sunca,
- 2 castraveti in otet,
- sare,
- piper,
- citeva frunze de salata verde.
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari; dupa ce s-au racit, se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele. Se scoate galbenusul si se imparte in doua. Jumatate se trece prin sita si se amesteca cu o lingura de mustar cu galbenusurile crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnindu-l cite putin si amestecind mereu, pina ce este sosul gata. Galbenusurile lasate deoparte se freaca cu bucatele de carne de pasare fiarta
ori fripta sau sunca, date prin masina de tocat. Se adauga castravetii, tocati foarte marunt, si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte. Se pune sare si piper, dupa gust. Cu aceasta compozitie, se umplu ouale cu virf. Se toarna sosul in farfuris cu care vor fi servite la masa si deasupra se aseaza jumatatile de ou umplut. Imprejur, se pun foi de salata verde sau aspic tocat.