Ingrediente:
- 6 oua,
- 2 galbenusuri,
- 1 Iingurita mustar,
- 100 g ulei,
- 2 castraveti murati in otet,
- un varf de lingurita sare.
Mod de preparare:
Se fierb ouale tari. Cand sunt reci, se curata de coaja, se taie felii rotunde si se asaza pe o farfurie unele peste altele. Separat se face un sos de mustar cu ou in felul urmator: se pun intr-un castron o lingurita de mustar, galbenusurile crude si un praf de sare. Se freaca cu o lingura de lemn pana s-a amestecat oul cu mustarul, apoi se adauga putin cate putin ulei. Cand sosul este gata, se adauga 2 – 3 castraveti in otet si capetele de albus rascoapte, toate taiate foarte marunt. Se potriveste de sarat si de acru. Este bine ca sosul sa fie putin mai sarat. Acest sos se toarna peste feliile de ou asezate in farfurie, iar imprejur se pun foi de salata verde si felii de ridichi. In sos se poate adauga si putin otet.