Ingrediente (pentru 4 portii):
- 4 morcovi,
- 200g radacina de telina,
- 2 fire de telina verde,
- 3 catei de usturoi,
- 3 cepe,
- 4 felii cotlet de vitel (300g),
- sare,
- piper,
- 2 linguri faina,
- 3 linguri ulei,
- 1 conserva rosii (420ml),
- 125ml vin rosu sec,
- 200ml supa de vitel,
- 1 lingurita cimbru,
- 1 lingurita rozmarin,
- 1 lingurita busuioc.
Mod de preparare:
Se spala legumele, se curata si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se piseaza. Se spala carnea, se sterge, se sareaza, se pipereaza si se tavaleste prin faina. Se prajeste in ulei pe ambele fete si in final se scoate din cratita. In grasimea de la prajit se adauga legumele si se calesc. Se adauga rosiile, cu tot cu sos, vin si supa, dupa care urmeaza verdeturile si coaja de lamaie. Se sareaza si se pipereza dupa gust. Se introduce inauntru carena si se acopera cu legume. Se lasa sa se inabuse circa 90 de minute la foc mijlociu. Ossbuco se poate orna cu cimbru si busuioc tocat. Garnitura traditionala pentru acest preparat este risotto alla milanese.