Ingrediente:
1 pahar iaurt natural (200gr.), 1/2 pahar ulei, 2 pahare zahar, 3,4 linguri cu virf cu smintina, 3 oua, 3 pahare faina, 1 1/2 pachetel de praf de copt, coaja si zeama de la o lamiie, vanilie, stafide sau/si visine din visinata, 2 linguri cacao, 1 ou, esenta de rom, ciocolata.
Preparare:
Se amesteca iaurt natural, uleiul, zaharul, 3, 4 linguri cu varf cu smantana, se adauga apoi alternativ ouale si faina amestecata cu praful de copt stins cu zeama de la lamaie, se adauga coaja de lamaie si vanilia. Se pune 1/2 din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina, iar in cealalta jumatate se pun 2 linguri cu varf cu cacao, esenta de rom, stafide si/sau visine si facultativ un ou; in compozitie se mai pot pune bucatele de ciocolata. Se toarna deasupra compozitiei din tava, si se da la cuptor.