Ingrediente:
- 2 cani orez,
- 10 linguri ulei masline sau de floarea soarelui,
- 5 catei usturoi,
- 2 ardei grasi, rosii de preferat,
- o jumatate varza alba, mica,
- 2 morcovi mari,
- 400 gr. carne pui sau porc (macra),
- sos soia,
- 2 linguri bulion,
- 2-3 linguri apa,
- un ardei foarte iute mai mare,
- sare,
- patrunjel.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul, se scurge si se spala. Separat, se pune uleiul intr-o tigaie mai mare, impreuna cu cateii de usturoi zdrobiti, se lasa foarte putin pana devin aurii si se adauga carnea taiata fasii mici, se amesteca in continuu. Se lasa sa se rumeneasca si se adauga varza taiata fideluta subtire, morcovul dat pe razatoarea mare, ardeiul taiat betisoare (ingredientele ar trebui taiate cam la aceleasi dimensiuni, pentru a permite patrunderea lor destul de repede). Se amesteca continuu, sa nu se prinda de cratita, si se lasa cam 8 minute la foc rapid. Apoi, se adauga bulionul diluat cu apa, sosul de soia (5-6 linguri mari). Se mai lasa pe foc 6 minute si se adauga ardeiul iute taiat cu tot cu nervuri (fara seminte). Cu ardeiul mai fierbe 1 minut, si dupa se adauga orezul, tot un minut. Dupa ce am inchis focul se adauga patrunjel verde tocat marunt – 1/2 legatura. Legumele nu trebuie sa fie perfect prajite, ele raman tarisoare.