Ingrediente:
- un kilogram de cartofi taiati in rondele subtiri,
- patru linguri de ulei vegetal,
- o ceapa tocata marunt,
- doi catei de usturoi zdrobiti,
- un ardei gras verde, de la care se scot semintele, taiat cubulete,
- doua rosii, de la care se scot semintele, tocate marunt,
- doua linguri si jumatate de porumb de la conserva, de la care se scurge zeama,
- sase oua mari batute,
- doua linguri de patrunjel proaspat tocat,
- sare si piper.
Mod de preparare:
Puneti cartofii intr-o cratita cu apa putin sarata si lasati-i pe foc, dupa ce a inceput apa sa fiarba, timp de 5 minute. Scurgeti-i apoi bine de apa. Incingeti uleiul intr-o tigaie mare, adaugati cartofii si ceapa si lasati-le sa se perpeleasca la foc mic, timp de 5 minute, amestecind continuu, pina cind cartofii incep sa aiba culoare maronie. Adaugati usturoiul, ardeiul gras verde, rosiile si porumbul, amestecind bine. Turnati ouale batute si adaugati patrunjelul. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Lasati pe foc 10-12 minute, pina cind omleta s-a facut foarte bine pe fund. Luati tigaia de pe foc si bagati-o in cuptorul incalzit in prealabil timp de 5-7 minute, sau pina cind s-a facut deasupra si a capatat culoare auriu-maronie. Atentie! Asigurati-va ca tigaia are miner rezistent la foc. Se taie omleta in felii sau cuburi, dupa cum preferati, si se asaza pe platou. Se serveste cu salata.