Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 4 nectarine,
- 5 oua,
- 6 linguri de zahar,
- 2 linguri faina,
- 100 ml smantana proaspata,
- 1 plic praf de copt,
- 1 pahar de lapte,
- 120 g de unt,
- sucul de la 1 lamaie,
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Se bat ouale impreuna cu zaharul pana devine o spuma. Se amesteca faina cu praful de copt si cu sarea si toate se incorporeaza in spuma de oua. Se adauga laptele si smantana si se amesteca bine cu o furculita. Lamaia se spala, se rade pe razatoarea mica, se taie si se stoarce. Se spala nectarinele si se taie in sferturi. Se topeste 100 g de unt intr-o craticioara si se adauga peste compozitia de oua si se amesteca. Untul ramas se topeste intr-o tigaie se incinge, si se calesc – pana se auresc – nectarinele si se adauga razatura si sucul de lamaie. Peste nectarine se varsa compozitia de oua care se intinde omogen cu o spatula de lemn si se lasa sa se inchege putin. Se micsoreaza focul si cu ajutorul spatulei de lemn se intoarce pe o parte si pe alta pentru a se praji omogen. Coacerea dureaza 4–5 minute (compozitia trebuie sa ramana moale).
Omleta se aseaza pe un platou si se serveste calda.