Ingrediente:
- 4-5 oua,
- 40-50 g unt si 50 ml untdelemn,
- sare,
- piper,
- 100 g ciuperci,
- o ceapa de marime mijlocie,
- marar,
- patrunjel,
- 50 g brinza telemea rasa sau cascaval ras.
Mod de preparare:
Ciupercile, bine spalate, se taie in felii subtiri. Ceapa taiata marunt se caleste cu o lingura de untdelemn, un minut, la foc mic, apoi se adauga ciupercile, un virf de lingurita cu sare, un virf de cutit cu piper, lasindu-se sa fiarba acoperite, pina cind scade complet apa ce o lasa (se adauga cite putina apa daca este necesar) si se inmoaie. Se aromeaza cu frunze de marar si patrunjel taiate marunt. Se pastreaza acoperite, pe un vas cu apa fierbinte. Omleta se pregateste ca si cea simpla, coapta in tigaie mijlocie de clatite, avind grija sa nu fie mai groasa de 2 cm (deoarece se va indoi in jumatate si, daca este groasa, se va rupe). Se prajeste numai o parte, deasupra raminind cremoasa (moale) de 1/2 cm. Se rastoarna ciupercile peste ea, se impatureste in jumatate si se lasa sa alunece pe o farfurie; se presara cu brinza telemea rasa sau parmezan ras si se serveste calda.