Ingrediente:
- 1/2 cana cacao,
- 1/2 pachet de unt,
- 2 oua,
- 1 cana zahar,
- 1/4 cana faina,
- 1 cana de nuci taiate sau zdrobite,
- 1 lingurita vanilie,
- un praf de sare.
Mod de preparare:
Se pre-incalzeste cuptorul la 165 de grade (mediu). Se topeste untul intr-o craticioara si se amesteca bine impreuna cu cacao, pana este uniform. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se adauga ouale, unul cate unul. Se adauga zaharul, faina, nucile, vanilia si sarea. Se toarna intr-o forma de 20×20 cm unsa cu unt. Se dau la cuptor 40 de minute. Trebuie sa fie cleioase. Este esential sa fie lasate la racit inainte de a se taia. Lasati untul cu cacao sa se raceasca cel putin 5 minute inainte sa puneti ouale, cuptorul preincalzit la foc mediu, controlati dupa 30 de minute sa nu fie prea uscata. Nu uitati sa o lasati sa se raceasca inainte de a o taia.