Ingrediente (pentru 6 portii):
- 1 kg muschi sau pulpa de vita
- 4 linguri mustar cu hrean
- 4 linguri smantana grasa
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita oregano
- 2 catei de usturoi
- sare si piper
Muschiul de vita se impaneaza cu bucatele de usturoi ( se fac mici incizii cu varful unui cutit in care se infig bucati de usturoi). Uleiul se incinge intr-o tigaie si se prajeste muschiul de vita cate 1 minut pe fiecare parte, astfel incat sa prinda o crusta crocanta dar sa ramana crud in centru.
Se condimenteaza cu sare, piper si oregano si se introduce in cuptorul preincalzit intr-o tava, acoperit cu folie de aluminiu. Se coace la 180 de grade timp de 1 ora si jumatate.
Pentru sos, se amesteca smantana cu mustarul si se serveste impreuna cu muschiul cald taiat felii subtiri la masa de Revelion.
Pofta buna!