Ingrediente:
- 1kg muschi de vita,
- 2 pahare de vin alb,
- 2 linguri otet de mere,
- 1 ceapa,
- 2 morcovi,
- 1 mar acru,
- 1 lingurita cimbru uscat,
- 150g stafide,
- 5 linguri miere de albine,
- 100ml tuica de caise,
- 1 lingurita scortisoara,
- 3 cuisoare,
- 1 nucsoara rasa,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Se ia muschiul si sa-l stropesti cu vin si cu otet, sa-l presari cu sare, piper, nucsoara, cuisoare, scortisoara, toate acestea subtire pisate si lasa-l apoi sa stea asa o ora. Apoi frige-l in tipsie ori pe frigere, la foc mare, dar numai pe jumatate, ca sa ramana cam crud. Aduna mustul ce va cura din el si pune-l intr-o oala cu doua felingene (cani) de zeama de carne, cu vinul ramas, cu otetul de mere. Pune acolo si niste stafide, o ceapa prajita in unt, 2 morcovi tocati marunt, 1 mar taiat felii subtiri si cimbru. Unge apoi mude vita luat din frigare cu miere peste tot, stropeste-l cu vutca de caise ori narazma (portocale) si da-I foc. Cand se rumeneste putin si incepe sa sfaraie, stinge focul si pune muschiul in oala cu sosul si fierbe-l cam 30 minute. Scoate-l apoi pe platou si strecoara peste el sosul tot, dupa ce l-ai fiert pana s-a ingrosat. Taie-l in bucati numai cand il dai la masa.