Timp de preparare: 1h
Ingrediente:
Pentru 6 portii:
- muschi de vita – 0,900 gr;
- ulei de floare – 0,100 ml;
- unt – 0,100 gr;
- faina – 0,020 gr;
- pasta de tomate – 0,015 gr;
- vin rosu – 0,200 ml;
- vin alb – 0,100 ml;
- supa de oase -0,200 ml;
- ciuperci – 0,150 gr;
- morcovi – 0,030 gr;
- patrunjel radacina – 0,030 gr;
- pastarnac -0,030 gr;
- telina – 0,030 gr;
- sare – 0,015 gr;
- piper – 0,002 gr.
Mod de preparare:
Muschiul se curata de pielite, se spala si se transeaza dupa care se da un praf de sare si piper,
se aseaza intr-o cratita cu uleiul bine incins si se rumeneste usor pe ambele parti. Separat se
incinge untul in care se calesc legumele taiate potrivit , faina cu pasta de tomate si vinul alb.
Se lasa la fiert 5 minute dupa care se strecoara si se toarna sosul obtinut peste muschi,
adaugand ciupercile curatate,spalate si taiate lame. Se introduce muschiul in cuptorul incins si
se lasa 30 – 35 de minute inainte de al scoate cu 5 minute adaugam vinul rosu. Se serveste cu
sosul propriu.